Bureau

Architectenbureau Jaap Dijkman (sinds 1984) is werkzaam op een breed terrein: nieuwbouw, restauratie van monumenten, interieurs, scholen, café-restaurants, hotels en woningbouw. Het betreft hier bijvoorbeeld diverse woningbouw in het stadshart, een hotel en diverse andere projecten. In 1990 is er een samenwerking gestart met een zustermaatschappij die relatief kleine projecten ontwikkelt en/of deelneemt in die ontwikkeling.
Een belangrijk element in het ontwerpen voor de klant is het ontwerpen mét de klant door middel van het voorleggen van diverse scenario's. Dit vanuit de overtuiging dat er zelden één goede oplossing bestaat en de afweging dat alle voor en tegens tot een hogere kwaliteit leiden. 
Najaar 2012 wordt er gewerkt aan diverse bedrijfsgebouwen o.a. in Loenen, Rutges en Amsterdam: het nieuwe NRC hoofdkwartier met een restaurant, debatzaal, vergaderzalen en een winkel, woningbouw in de Jordaan (eigen ontwikkeling), appartementen aan de Bretonse kust, buitenhuis aan Noordwijkse kust, inrichting advocatenkantoor en herstel fundering van de Waag in Amsterdam.
Het architectenbureau bestaat uit een team van architecten, ontwerpers en tekenaars dat per project indien nodig wordt uitgebreid met terzake kundige adviseurs.